Oletko yrittänyt lopettaa jo aiemmin?

Oletko yrittänyt lopettaa jo aiemmin ja ehkä jopa useamman kerran? Tupakoinnin lopettaminen on yksi hienoimmista asioista, jonka voit itsesi hyväksi tehdä, joten ei kannata luovuttaa.

Koskaan ei ole liian myöhäistä lopettaa tupakointia

Tupakoinnin lopettamisen hyödyt alkavat heti ensimmäisestä tupakoimattomasta tunnista, seuraavina päivinä ja viikkoina voit tulla aina vain terveemmäksi. Vaikka lopettaisit 60-vuotiaana, voi tupakoinnin lopettaminen lisätä elämääsi vuosia1.

Opi edellisistä kerroista

Käytitkö edellisellä kerralla nikotiinikorvaushoitoa apuna? Tupakointia lopettaessa monenlaiset nikotiinin vieroitusoireet voivat aiheuttaa harmia. Niitä ovat esimerkiksi tupakanhimo, ahdistuneisuus, päänsärky ja alakulo. Nikotiinikorvaushoitotuote voi auttaa lievittämään vieroitusoireita ja auttaa vastustamaan halua polttaa. Nikotiinikorvaushoitotuote voi myös parantaa mahdollisuuksia onnistua tupakoinnin lopettamisessa pelkällä tahdonvoimalla lopettamiseen verrattuna.

Jos olet polttanut paljon, et ole onnistunut tupakoinnin lopettamisessa, tai jos yksi nikotiinikorvaushoitotuote ei ole ollut riittävä vähentämään tupakanhimoa, voit myös kokeilla yhdistelmähoitoa, aamusta iltaan vieroitusoireita hillitsevää nikotiinilaastaria ja nopeatehoista nikotiini-purukumia2.

Mitä jos sortuu polttamaan savukkeen?

Nikotiinikorvaushoito voi auttaa palaamaan ruotuun, jos lipsut. Lipsahduksen jälkeen ei kannata olla itselleen liian ankara. Tärkeintä on tietää, miten toimia takaiskun jälkeen. Mikäli sorrut säännöllisesti, kannattaa tutustua oppaaseen, jossa kerromme, kuinka päästä takaisin oikealle reitille sortumisen jälkeen.

1.https://www.nhs.uk/better-health/quit-smoking/benefits-of-quitting-smoking/

2.https://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.691.5528&rep=rep1&type=pdf