KUINKA LOPETTAA TUPAKOINTI VÄHITELLEN

Man stroking a dog outdoors

Tupakoinnin lopettaminen voi olla haastava kokemus ja jokaisen tapa lopettaa on yksilöllinen. Päätätpä siis lopettaa kertaheitolla tai hiljalleen vähentäen, on tärkeää, että valitsemasi tapa on itsellesi sopivin.

Haluatko lopettaa vähitellen?

Jos suunnittelet tupakoinnin lopettamista vähitellen savukkeita vähentämällä, kannattaa miettiä seuraavia näkökulmia:

  • Poltettujen savukkeiden määrän vähentäminen on oikea askel kohti tupakoinnin lopettamista.
  • Jatkat oman terveytesi vahingoittamista ja rahan kuluttamista niin kauan, kunnes lopetat kokonaan.
  • Kun lopetat vähitellen, olet entistä joustavampi tupakointisi määrän säätelyssä.

Kuinka vähitellen lopettaminen toimii

Tupakoinnin lopettaminen vähitellen tarkoittaa, että savukkeiden määrää vähennetään yksi kerrallaan, ja samalla nikotiinin himo ja vieroitusoireet pidetään kurissa nikotiini- purukumin tai nikotiini-imeskelytablettien avulla. Lopulta tupakointi lopetetaan kokonaan.1

Miksi et asettaisi päämääräksi tupakoinnin pysyvää lopettamista kuuden kuukauden kuluessa? Kannattaa asettaa päämäärä, joka sopii itselle ja jonka voi saavuttaa.

Pack of 2mg Nicorette Gum

Haluatko lopettaa saman tien?

Tupakoinnin lopettamisen hyvät puolet alkavat jo ensimmäisenä päivänä. Niitä ovat esimerkiksi mahdollinen makuaistin parantuminen jo kahden tai kolmen savuttoman päivän jälkeen sekä energian lisääntyminen. Kerralla lopettaminen pistää kuitenkin tahdonvoiman koville – ja siksi olemme valmiina auttamaan2.

Hyödyllisiä vinkkejä tupakanhimon hallintaan

Tupakoinnin lopettaminen ei ole aina helppoa, joten ärtymys ja turhautuminen ovat normaaleja tunteita, erityisesti alussa. Nikotiinikorvaushoitotuotteet voivat auttaa sinua vieroitusoireiden hallinnassa.

Sen lisäksi, että hallitset vieroitusoireita nikotiinikorvaushoitotuotteiden avulla, voit myös välttää niitä laukaisevia tekijöitä ja varautua tupakanhimoon muilla tavoin.
Lue lisää Tupakanhimon voittamisesta.

1. https://www.nhsinform.scot/healthy-living/stopping-smoking/how-to-stop/cutting-down-before-you-quit-smoking#:~:text=Although%20it's%20very%20important%20to,fortnight%20until%20your%20quit%20date

2. https://ash.org.uk/resources/view/stopping-smoking