Oman tukiverkon perustaminen

Tupakoinnin lopettaminen ei ole helppoa. Itse asiassa se voi olla yksi suurimmista haasteista, joita tulet kohtaamaan. Väistämättä tulee myös heikkoja hetkiä, jolloin henkisestä tuesta on hyötyä. Tässä muutama vinkki oman tukiverkon luomiseen.

Kaipaatko lopettamiseen kaveria?

2 women doing yoga on rooftop

Juttele tupakoivien ystävien tai työkavereiden kanssa – ehkä joku heistä olisi valmis lähtemään mukaan haasteeseen? Samaan aikaan lopettava kaveri ymmärtää paremmin kokemustasi kuin savuton läheinen tai ystävä. Silloin voit myös kokea tupakanhimon, erilaiset tunteet ja muut vaikeudet yhdessä jonkun kanssa, ja saat vertaistukea, kun sitä eniten tarvitset.

Liity paikalliseen ryhmään

Kysy apteekista tai terveyskeskuksesta, onko alueellasi vertaistukiryhmiä tupakoinnin lopettajille. Myös verkossa toimiva vertaistukiryhmä voi olla suureksi avuksi.

Etsi tukea verkosta

Selvitä, mitä tukipalveluja tupakoinnin lopettajalle on tarjolla. Esimerkiksi neuvova puhelin on hyvä tapa saada yksilöllisiä neuvoja ja tukea tupakoinnin lopettamisen yhteydessä.

Aloita blogi

Mikset alkaisi kirjoittamaan blogia matkastasi kohti savuttomuutta? Säännölliset julkaisut omasta etenemisestä ovat hyvä tapa jakaa omia ylä- ja alamäkiä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Samalla ne sitouttavat jatkamaan ja motivoivat eteenpäin.