TUPAKOINNIN VIEROITUSOIREET

Woman looking tired

Tupakoinnin lopettaminen voi olla pelottava päätös, mutta jos tiedät mitä odottaa, voit valmistautua siihen ja pitää tilanteen hallinnassasi. Me olemme tukenasi.

Tupakanhimo

Tupakoinnin lopettamisen jälkeen voit himoita vielä yhtä savuketta ja lujana pysyminen tupakanhimon yllättäessä onkin vaikeaa. Mitä kauemmin tupakoimatta pysyy, sitä harvemmin tupakanhimo iskee1.

On kuitenkin olemassa muutama asia, joiden avulla tupakanhimon voittaminen on helpompaa:

1) Lievitä tupakanhimoa nikotiinikorvaushoitotuotteiden avulla.

2) Lue parhaat vinkkimme tupakanhimon lievittämiseen, jotta voit yrittää vähentää tilanteita, joissa tupakanhimo iskee.

Muut vieroitusoireet

Tupakanhimon lisäksi voit tuntea muita vieroitusoireita, kuten ahdistusta, keskittymiskyvyn puutetta, lisääntynyttä ruokahalua ja alakuloisuutta. Tärkeintä on olla hätääntymättä – oireet ovat normaaleja tupakoinnin lopettamisen jälkeen ja vähenevät ajan kuluessa. Oireet ovat usein voimakkaimmillaan ensimmäisen savuttoman viikon aikana, joten yritä puskea sen läpi esimerkiksi selviätkö viikon savuttomana -haasteen avulla2.

Nikotiinikorvaushoito voi myös auttaa vieroitusoireiden lievittämisessä, jotta pääset jatkamaan päivääsi ilman häiriöitä.

1.https://www2.hse.ie/living-well/quit-smoking/get-help-to-quit/cravings-withdrawal/

2.https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/tobacco/withdrawal-fact-sheet#:~:text=The%20good%20news%20is%20that,during%20the%20first%203%20days