Nainen ottaa Nicorette suusumutteen käsilaukusta

Myyttejä ja faktoja nikotiinista

Monet uskovat, että nikotiinikorvaushoitotuotteiden käyttäminen on yhtä vaarallista kuin tupakointi. Nikotiinikorvaushoito voi tosiasiassa auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi lopettaa tupakointi. Nikotiinikorvaushoito auttaa hallitsemaan tupakanhimoa, ja samalla vältyt monilta savukkeiden sisältämiltä kemikaaleilta. Nikotiinikorvaushoidosta on myös monia muita myyttejä. Tässä on neljä yleistä myyttiä sekä totuus niistä.

Myytti 1: Nikotiinikorvaushoito on yhtä haitallista kuin tupakointi.

Tupakka on tunnetusti syövän, sydänsairauksien ja monien muiden sairauksien aiheuttaja. Tupakansavun myrkyt, ei nikotiini, aiheuttavat suurimman osan haitallisista vaikutuksista. Nikotiinikorvaushoito on jo vuosien ajan auttanut tupakoitsijoita pääsemään eroon tupakasta.1,2 Nikotiinikorvaushoito on tutkitusti tehokas keino päästä eroon tupakasta.

Myytti 2: Nikotiinikorvaushoitotuotteet aiheuttavat yhtä paljon riippuvuutta kuin tupakointi.

Nikotiinikorvaushoidon käyttö ei tarkoita yhden riippuvuuden vaihtumista toiseen, sillä todennäköisyys pitkäaikaisen riippuvuuden kehittymiseen nikotiinikorvaushoidolle on vähäinen. Lisäksi nikotiinikorvaushoitotuotteiden sisältämä nikotiini kulkeutuu aivoihin paljon hitaammin kuin tupakan nikotiini, joten nikotiinikorvaushoito aiheuttaa huomattavasti vähemmän riippuvuutta.2,3

Myytti 3: Nikotiinikorvaushoito ei toimi.

On osoitettu, että nikotiinikorvaushoito voi kaksinkertaistaa mahdollisuudet lopettaa tupakointi lopullisesti*. Tupakoinnin lopettaminen nikotiinikorvaushoidon avulla epäonnistuu usein sen vuoksi, ettei hoitoa käytetä riittävän pitkään tai oikealla tavalla.2,3 *Verrattuna tupakoinnin lopettamiseen pelkän tahdonvoiman avulla.

Myytti 4: Nikotiinikorvaushoito on kallista.

Jotkut uskovat, että nikotiinikorvaushoito on liian kallista, mutta kun sitä verrataan tupakoinnin kustannuksiin, tulos saattaa yllättää! Jos käytät nikotiinipurukumia suositellun määrän päivässä (10), sen kustannukset ovat päivässä 1,50 euroa*. 20 savukkeen aski puolestaan maksaa noin 7,50 euroa.

*Perustuu 2 mg 210 kappaleen NICORETTE®-purukumipakkaukseen, joka maksaa noin 31,20 euroa .

  1. https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/tobacco/cessation-fact-sheet
  2. http://www.nhs.uk/Livewell/smoking/Pages/stop-smoking-treatment-myths.aspx
  3. http://www.tobacco-cessation.org/PDFs/NicFactSheet-09-07.pdf
Kuva taivaasta

Näin lopetan. Pysyvästi

Nikotiinikorvaushoito voi ymmärrettävästi tuntua sekavalta.

Nicorette-lopettamissuunnitelmat opastavat, miten lopetat tupakoinnin pysyvästi käyttämällä nikotiinikorvaustuotteita.

Nainen juoksee meren rannalla

Tupakoinnin lopettamisen hyödyt

Oletko koskaan miettinyt, mitä elimistössäsi tapahtuu, kun lopetat tupakoinnin? Katso, millaisia hyötyjä tupakoinnin lopettaminen tuo tullessaan.

Mies ja nainen juoksevat yhdessä puistossa

10 vinkkiä tupakoinnin lopettamiseen

Tupakoinnin lopettaminen on yksi elämäsi suurimmista haasteista. Seuraavat vinkit auttavat sinua pysymään motivoituneena ja oikealla tiellä.