NIKOTIINIIN JA NIKOTIINIKORVAUSHOITOON LIITTYVIÄ MYYTTEJÄ

Two women walking in the sea

Moni uskoo, että tupakoinnin lopettaminen ilman tukea on paras tapa lopettaa, tai että nikotiinikorvaushoito on yhtä haitallista ja riippuvuutta aiheuttavaa kuin tupakointi. Tässä muutama tosiasia tupakoinnista ja nikotiinikorvaushoidosta, sillä lopettaminen voi olla vaikeaa ja oikeasta tiedosta on hyötyä.

Myytti 1: Nikotiinikorvaushoito on yhtä vahingollista kuin tupakointi

Kuten hyvin tiedetään, savukkeet aiheuttavat syöpää, sydänsairauksia ja monia muita sairauksia. Savukkeissa vahingollisimpia ovat tupakansavun sisältämät muut myrkylliset aineet, ei nikotiini1,2.

Myytti 2: Nikotiinikorvaushoitotuotteet ovat yhtä vahingollisia kuin tupakointi

Nikotiinikorvaushoitoon turvautuminen ei tarkoita yhden nikotiiniriippuvuuden vaihtamista toiseen, sillä pitkäaikainen riippuvuus nikotiinikorvaushoitotuotteista on harvinaista. Riippuvuutta vähentää myös se, että nikotiinikorvaushoitotuotteiden sisältämä nikotiini kulkeutuu elimistöön huomattavasti hitaammin kuin tupakansavun sisältämä nikotiini2.3.

Myytti 3: Nikotiinikorvaushoito ei toimi

On todistettu, että nikotiinikorvaushoitoa avuksi käytettäessä tupakoinnin pysyvän lopettamisen mahdollisuus onnistua voi parantua*. Nikotiinikorvaushoito epäonnistuu usein siksi, että tuotteita käytetään liian pieniä määriä tai muuten väärin. Lue lisää nikotiinikorvaushoidon oikeista käyttötavoista tuotesivuiltamme3.

*pelkällä tahdonvoimalla lopettamiseen verrattuna

Myytti 4: Nikotiinikorvaushoito on kallista

Joidenkin mielestä nikotiinikorvaushoito on liian kallista, mutta tupakoinnin hintaan vertaaminen voi yllättää. 12 palaa Nicorette® -purukumia päivässä maksaa 1,88 €*, kun taas 20 savukkeen aski maksaa noin 10,65 €.

*laskettu Nicorette® 2 mg purukumipakkauksesta, jossa on 210 palaa purukumia ja joka maksaa 32,90 € (helmikuu 2023)

A coin being placed into a piggy bank

1.https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/tobacco/cessation-fact-sheet

2.http://www.nhs.uk/Livewell/smoking/Pages/stop-smoking-treatment-myths.aspx

3.http://www.tobacco-cessation.org/PDFs/NicFactSheet-09-07.pdf