Vanha mies ja nainen hymyilevät

Tupakoinnin lopettamista tukevan verkoston luominen

Tupakoinnin lopettaminen voi olla vaikeaa. On hetkiä, jolloin saatat tuntea tarvitsevasi moraalista tukea. Mahdollisuus tukeutua läheiseen ihmiseen heikkona hetkenä voi saada sinut pysymään oikealla tiellä. Alla on ehdotuksia tupakoinnin lopettamista tukevan verkoston luomiseksi.

Etsi lopetuskaveri.

Juttele tupakoivan ystäväsi tai työkaverin kanssa – ehkä hänkin innostuu lähtemään mukaan ja ottamaan haasteen vastaan! Lopetuskaveri todennäköisesti ymmärtää tupakoimatonta kumppania tai ystävää paremmin, mitä parhaillaan käyt läpi. Lopetuskaverisi käy läpi samat tunteet, tupakanhimon ja vaikeudet kuin sinä, joten saat tukea, kun sitä tarvitset.

Liity paikalliseen ryhmään.

Kysy apteekista tai terveydenhuollon ammattilaiselta,onko lähialueella tupakoinnin lopettamisryhmää. Myös netistä saattaa löytyä sopiva ryhmä.

Selvitä, löytyykö tupakoinnin lopettajille tarkoitettua neuvontapuhelinta.

Etsi netistä tupakoinnin lopettajille tarkoitetun neuvontapuhelimen numero, johon soittamalla voit saada asiantuntijan neuvoja ja tukea.

Perusta blogi.

Miksi et perustaisi blogia, jossa pohdit matkaasi kohti tupakoinnin lopettamista? Säännölliset blogipostaukset, joissa kerrot edistymisestäsi, ovat hyvä tapa jakaa ylä- ja alamäkiä matkasi varrella. Sitoutuminen blogiin on myös loistava keino motivoida itseäsi jatkamaan!

Myter och fakta om nikotin

Myyttejä ja faktoja nikotiinista

Huolestuttaako sinua, että vaihdat yhden riippuvuuden toiseen? Onko lopettaminen kertaheitolla mielestäsi tehokkain tapa päästä eroon tupakasta? Hanki tietoa tupakoinnin lopettamisesta vahvan suunnitelman tueksi.

Mies ja nainen juoksevat yhdessä puistossa

10 vinkkiä tupakoinnin lopettamiseen

Tupakoinnin lopettaminen on yksi elämäsi suurimmista haasteista. Seuraavat vinkit auttavat sinua pysymään motivoituneena ja oikealla tiellä.