Metsään parkkeeratussa autossa istuva mies avaa Nicorette purukumi pakkauksen

Nikotiiniriippuvuuden aiheuttamat vieroitusoireet – mitä on odotettavissa

Päätös lopettaa tupakointi voi tuntua pelottavalta. Jos kuitenkin tiedät, mitä on odotettavissa, voit varautua tulevaan ja lopettaminen pysyy hallinnassasi!

Me autamme sinua.

  • Tupakanhimo
    Kun olet lopettanut tupakoinnin, tupakanhimo voi yllättää joskus. Tiedämme, että tupakanhimon iskiessä on vaikeaa pysyä vahvana. Hyvä uutinen on se, että kun pysyt savuttomana tupakanhimoa ilmenee yhä harvemmin. Tupakanhimon voittamiseksi voit myös turvautua seuraaviin keinoihin:
  1. Lievitä tupakanhimoa nikotiinikorvaushoitotuotteen avulla. Jos tupakanhimo iskee kaveriporukassa, kokeile esimerkiksi nikotiinipurukumia, -imeskelytablettia tai –suusumutetta.
  2. Lue tupakanhimon voittamista käsittelevät parhaat vinkkimme. Niistä voi olla apua, kun yrität nujertaa tupakanhimon lopullisesti.
  • Muut vieroitusoireet
    Voit saada myös muita nikotiiniriippuvuuden aiheuttamia vieroitusoireita, kuten ahdistuneisuutta, turhautuneisuutta ja masentunutta mielialaa. Kun lopetat tupakoinnin, nämä oireet ovat täysin normaaleja. Ne vähenevät ajan myötä, joten älä suotta hermoile! Kyseiset mielialat ovat yleensä pahimmillaan ensimmäisen viikon aikana tupakoinnin lopettamisesta. Yritä pysyä lujana ja selviytyä ensimmäisestä viikosta.1 Nikotiinikorvaushoito voi lisäksi lievittää vieroitusoireita, joten pystyt jatkamaan päivittäistä elämääsi normaalisti.
  1. https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/tobacco/withdrawal-fact-sheet
Mies ja nainen juoksevat yhdessä puistossa

10 vinkkiä tupakoinnin lopettamiseen

Tupakoinnin lopettaminen on yksi elämäsi suurimmista haasteista. Seuraavat vinkit auttavat sinua pysymään motivoituneena ja oikealla tiellä.

2 miestä kävelee ja keskustelee metsässä

Faktoja tupakoinnin lopettamisesta

Luuletko, että tupakoinnin lopettaminen lisää stressiä? Onko mielestäsi liian myöhäistä lopettaa, koska vahinkoa on jo ehtinyt syntyä? Haluamme antaa sinulle tosiseikkoihin perustuvaa tietoa tupakoinnin lopettamisesta.