First Week Challenge FI

Selviätkö viikon savuttomana?

Haluamme auttaa sinua onnistumaan! Tälle sivulle on koottu neuvoja ja tukimateriaalia, jotka voivat auttaa selviämään vaikeimmasta ensimmäisestä viikosta.

PÄIVÄ 1

Mieti, mitkä ovat sinulle riskitilanteita

Mieti mitkä paikat tai asiat aiheuttavat sinussa tupakanhimoa. Tee asiat itsellesi helpommaksi rajoittamalla niitä tilanteita. Jos esimerkiksi poltat savukkeen aina aamukahvin jälkeen, tällöin aamukahvi on yksi sinun riskitilanteistasi. Kokeile juoda aamulla jotain muuta kahvin sijaan.

PÄIVÄ 2

Keksi käsille ja suulle muuta tekemistä.

Tupakoidessasi käytät sekä käsiä että suutasi. Voi olla hyvä idea löytää joku uusi vaihtoehtoinen tekeminen (vaikka piirtäminen tai pallon piteleminen käsissä).

PÄIVÄ 3

Kirjoita lista

Nikotiinin himo voi kestää 3-5 minuuttia. Laadi itsellesi luettelo asioista, joita voit tehdä sen ajan kun tupakanhimo iskee ns. riskitilanteessa. Esimerkiksi pieni kävely voi ehkä auttaa sinua välttymään retkahdukselta.

PÄIVÄ 4

Ajattele positiivisesti

Muistuta itseäsi syistä, joiden vuoksi päätit lopettaa. Kun luovuttamisen halu iskee, muistuta itseäsi mistä syistä lopetat tupakoinnin, ja keskity etuihin, jotka saavutat lopettamalla.

Lue lisää
Lue lisää

PÄIVÄ 5

Lähde liikkeelle

Kokeile kävellä, juosta tai osallistu vaikka ryhmäliikuntaan. Fyysinen aktiivisuus on hyvä tapa käsitellä stressiä ja samalla kuluttaa kaloreita.

PÄIVÄ 6

Hemmottele itseäsi

Hienoa, jo 6 päivää! Laske paljonko rahaa olet säästänyt lopettamalla tupakoinnin. Käytä savukkeista säästämäsi rahat esimerkiksi itsesi hemmotteluun.

Katso paljonko säästät kuukaudessa
Katso paljonko säästät kuukaudessa

PÄIVÄ 7

Taltuta halu tupakoida Nicorette® - tuotteilla

Kun lopetat tupakoinnin, nikotiininpuute voi tehdä olosi vaikeaksi ja ärsyyntyneeksi. Nicorette® auttaa lievittämään vieroitusoireita, jotta pystyt jatkamaan arkeasi normaalimmin.

Valitse ensimmäinen
savuton viikkosi

Tallenna omaan kalenteriini